Cărțile citite în 2012 (3)

Mergem mai departe. Citim mai departe. Al 3 capitol de 5 cărți citite în 2012. Poate, și eu încă mai sper, lumea va citi mai mult, și mai bine.

11. ”Нацеленные на рост”, John Maxwell / Jim Dornan.

Unul în cartea asta e responsabil de teorie, John Maxwell, iar altul de partea practică, Jim Dornan. Eu am avut fericita ocazie să-l văd pe Jim Dornan de 2 ori, firește peste hotarele țării noastre. Este o PERSOANĂ deosebită! Și repet: dacă o persoană a ajuns să scrie cărți din experiența sa, atunci deja merită atenție. Îmi veți putea reproșa: nu tot ce zboară se mănîncă. De-acord. Nu este, însă, și cazul lui Jim. Alături de un alt mare om, John Maxwell, face un lucru deosebit, edificator în toate scrierile sale. Orice afacere ai face, orice activitate ai avea, dacă ai de-a face cu oamenii, cartea asta ar trebui să stea în prim-plan în casa ta, în mașina ta, adică, oriunde ar fi prim-planul tău. Ea se găsește și în română. Așa s-a întîmplat că eu mai întîi am văzut-o în rusă. Ei, și Slavă Domnului că știu rusa! 🙂

12. ”De ce vrem să fii bogat?”, Donald Trump / Robert Kyiosaki.

Și oare de ce? Ia puneți-vă această întrebare și reflectați un pic… Dacă nu găsiți răspuns, atunci luați-vă cartea și citiți-o. Să nu credeți cumva că acești autori ”săraci” au scris această carte ca să se îmbogățească din banii tăi. Nici să nu încercați să generați asemenea gînduri. Într-adevăr, de ce Guvernele te vor sărac și dependent, iar Trump și Kyiosaki te vor bogat? Evident, este o mișcare de marketing tare bună să bagi un semenea titlu pe raft. Dar… Și iată acest dar poate rezolva o mulțime de situații, chiar dacă ești din RM.

13. ”Istoria românilor”, Ioan-Aurel Pop.

Totul a pornit de la o discuție cu conectare la Google, la marginea unei piscine la Schinoasa dintre nașul meu, domnul Iulik și nana Măriuța. Vorbeam despre regii pe care i-a avut România și cînd au domnit ei. Atunci mi-a stîrnit interesul nu doar să dau pe google, ci să citesc din carte. La o librărie am dat de aceasta carte, care este un fel de sinteză a Istorie Românilor, de la ”cei mai viteji dintre traci” pînă la ”evenimentele din 7 aprilie 2009”. Dacă sincer, nu strică o dată la o anumită perioadă, un, an, doi sămai răsfoim istoria neamului. Pentru că ea, istoria, se cam repetă… Și, ca să fim mai pregătiți, mai informați… iată despre asta vorbesc eu. Citiți istoria, nu fiți leneși.

14. ”Fii un lider mai bun”, The Spark Plug & Jacqueline Benjamin Thomas

Anul ăsta este bogat în cărți despre leadership. Această carte am citit-o liniștit în septembrie. O citeam diminețile, altădată ocupate. Spark Plug afirmă că organizaţiile doresc lideri cărora să le pese de oameni şi să-i inspire pe aceştia să-şi descopere şi să-şi dezvolte talentele. Nimeni nu doreşte să urmeze o persoană arogantă. Această carte plină de informaţii folositoare te va ajuta să înveţi din provocări şi să devii un lider mai eficient şi mai respectat. În stilul propriu, Spark Plug împărtăşeşte cunoştinţele câştigate din experienţele trăite în perioade dificile şi felul în care le poţi folosi în avantajul tău! El prezintă, într-o manieră prietenoasă şi simplă, adevăruri simple dar puternice, care te vor ajuta să devii un lider de excepţie. Această carte mi-a căzut la țanc! 🙂

15. ”Tema pentru acasă”, Nicolae Dabija.

Mă miră și pînă azi: poporul nostru a avut de îndurat atîtea și atîtea de pe urma regimului comunist în frunte cu Lenin și Stalin, că ar fi trebuit să nu mai existe în dex acest cuvînt. Dar noi, țara, votăm masiv comuniștii la alegeri… De neînțeles… Un FANTASTIC roman de dragoste adevărată, dați-mi voie să repet, dar cu majuscule, ADEVĂRATĂ, veți găsi în această carte. În timp ce o citeam, eu vedeam filmul cărții, totul era în mișcare, au fost gînduri care nu-mi permiteau să adorm noaptea. Am absorbit această carte în doar 4 zile. Pentru că povestea ei face parte din copacul meu genealogic. Datorită acestei cărți, stau în rînd pentru 2013 ”Arhipelag Gulag”-ul lui Soljenițîn și ”Întoarcerea acasă” de Slavomir Rawicz. Exact peste un an am să vă scriu impresiile despre aceste lucrări.

Pînă data viitoare, lecturi plăcute! 🙂

This entry was posted in De citit. Bookmark the permalink.

1 Response to Cărțile citite în 2012 (3)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *