Povestea care mi-a făcut ziua

Eram la plimbare prin parc. Deja în drum spre casă, pe o alee, mă opresc 3 tineri, 2 băieți și o fată și într-o rusă de Chișinău pornesc să-mi vîndă o carte cu rețete culinare. Cartea era în rusă. Eu, amabil și cu dragoste îi întreb dacă nu o au în română. Ei repede au presupus că eu înțeleg și rusa. Eu am spus da, dar o vreau în română. Ei, orbește, au insistat să o cumpăr pentru soția mea care îmi va face mîncare și eu voi fi fericit și… bla, bla, bla.

M-am întors, spunîndu-le cu zîmbetul pe buze, nu, mulțumesc.

ACUM, ATENȚIE, FAZA ZILEI: La numai 2 pași de mine pe o bancă se odihnea o familie completă: bunelul, bunica, tata, mama și 2 copii. Tata din această familie mă vede și îmi spune: ”Eu le-am cerut să-mi vorbescă în română. Dacă îmi vorbeau, poate le cumpăram cartea”. Eu am zîmbit și i-am spus: ”Eu le-am cerut cam același lucru”.

Sincer m-am bucurat precum s-a bucurat și această familie de aceste victorii microscopice. CONCLUZIA este următoarea: Noi vom putea obține victoria ca popor prin pace, răbdare și dragoste doar cînd vom lupta ferm cu dragoste și vom obține ASEMENEA VICTORII MICROSCOPICE ZI DE ZI!

P.S.Nu vreau să vorbesc aici despre lipsa elementară a cunoștințelor de marketing, despre faptul că, mai ales în vînzări este OBLIGATORIU să vrei să cunoști limbile potențialilor tăi clienți, despre imperialismul rusesc.

Vreau doar să ne gîndim la noi înșine ca oameni și să vrem să obținem victorii în ”lupte” adevărate, nu doar să fim cei mai tari la masa de bucătărie la un pahar de vin.

Dumnezeu să ne ajute! 🙂

This entry was posted in Comune deocamdată. Bookmark the permalink.

1 Response to Povestea care mi-a făcut ziua

  1. Cristina says:

    Doamne ajuta! Tre sa fim mai uniti, si sa contribuim cu totii la schimare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *