Igor Guzun şi Sergiu Bezniţchi: Înţelegerea cuvintelor: cuvântul…CAR

Este în cartof, în caramelă şi în apa carbogazoasă. Îl poţi găsi la anticar şi, uneori, în focarele de infecţii, care-mai-de-care. Poate fi remarcat, aproape în mărime naturală, în tabloul „Carul cu boi” de Grigorescu sau în orice casă în care există măcar o carte. Este cuvântul „CAR”.

Să recitim propoziţiile scrise până acum, şi-au zis unul altuia Igor Guzun şi Sergiu Bezniţchi, subliniind cu o CAR-ioca toate CAR-uriule.

„Dacă s-ar fi născut în altă ţară, sora mea, Corina, ar fi avut încă de la naştere automobil, în nume – Car-ina. Toyota Carina”, a spus Igor.

Menţinând discuţia pe acelaşi traseu tematic, Sergiu mărturiseşte cu referire la o situaţie din această dimineaţă, când se grăbea să facă „Deşteptarea”: „Par-car-ea car-ului meu parC-ARe car-ențe”.

„iPhone, iPad. Împreună cu acestea, trebuie să iCar!”. Şi o continuare cu rimă: „iCar pre-car… oricum e înzadar, pentru că car-buratotul…”

Apropo, încearcă să explice Igor Guzun: „Ce-a fost înainte de automobilul-car de astăzi a fost pre-car: car-ul cu boy şi car-uţa cu kai. Iar kai, în vechea limbă cor-nică, apropiată de bretonă, însemna câine”.

„…Cân-ne pomenim, citim o inscripţie scrisă cu car-actere mari: „Car car-ton cu auto-car-ul „CAR-ahasani – CAR-acui!” CARe-a cui e – nu ştiu”, povesteşte o altă istorie Sergiu Bezniţchi. „Mă-car e de car-itate superioară?”, îl întreabă curioşii pe şofer, care-şi-oferă, bineînţeles, serviciile.

„Car-car” cred că a fost primul joc al copilăriei noastre”, îşi aminteşte Igor. Iar Sergiu se asociază: „Spuse „car” şi car-e mai de care dintre ciori au sosit fără să nici mă-car car-tească”.

„Mai târziu am învăţat proverbul „Dacă ştii karate – car-ă-te!”, continuă Sergiu.

„Şi proverbele ş-au schimbat, între timp, car-acterul. Cum ni se spunea nouă, pe vremuri: „Cine ştie car-te, are patru ochi”, nu aşa?”, remarcă Igor şi exemplifică: „Astăzi cine ştie car-te, are 4. Nota 4. Sau 4×4”.

„Terminaţi va-car-mul acesta!”, parc-ar auzi din copilărie cei 2 vocea unui învăţător şi pun punct aici discuţiei, urmându-şi fie-car-e agenda în-car-cată.

This entry was posted in Guzun și Beznițchi. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *