Din nume-n lume! (colaborare cu dl Igor Guzun)

Acest om a fost prosper. Prosper Mérimée, a descoperit Sergiu.

Iar tata lui, cu siguranţă, n-a căutat varga. Vargas Llosa, a remarcat Igor.

Omul acesta a fost modest. Modest Mussorgsky, a spus Sergiu Bezniţchi într-un efort de a crea, împreună cu Igor Guzun, o listă cu numele mici din numele proprii care pot fi şi nume comune.

După concertul său la Chișinău, ziarele titrau: ”A fost Demis Roussos!” Oamenii se întrebau de ce, ce-a făcut, ale cui interese sunt?

Liderul a rămas fidel. Fidel Castro.

Şi o spunem asta franc. Frank Sinatra.

Ce fantastic ar fi fost dacă ionii ar fi fost descoperiţi de un Ion şi întreaga poveste să se regăsească în romanul „Ion” de Rebreanu!

Această actriţă ţi-i dragă? Draga Olteanu Matei.

Această domnişoară este o speranţă. Speranţa stati-stic vorbind nu este singura, însă aici o includem în listă pe Speranţa Stati-sfăcută de reuşitele sale, pe care le aplaudăm şi noi.

Îţi aminteşti tabloul „Carul cu boi”? Boy George. Şi poezia ceea în care ea vrea să ştie amorul „din bob în bob”? Bob Dylan.

Copii îl întreabă pe tata: ”Tăticule, cu ce te ocupi?” Tata, pompier fiind, mîndru răspunde: ”Eu Sting focul!”. Și își pune căștile în urechi contemplînd în continuare ”Shape of my heart”.

Să încheiem aici, gata. Gata Kamsky.

A, gata. Agatha Christie.

Aproape gata, zise Frank Lampard și alături de Silvia Grigore (într-o) Ureche (ianu) Reaves au cîntat: ”Lampard e aprinsă, poarta e deschisă…”

Iata acum gata! Gotta Black Magic Woman…

This entry was posted in Guzun și Beznițchi. Bookmark the permalink.

4 Responses to Din nume-n lume! (colaborare cu dl Igor Guzun)

  1. :))))))))) Pot recomanda o carte la aceasta tema “Nume si lume” de scriitorul autohton Vasile Ciobanu. Am fost la prezentarea acestei carti, am procurat-o si chiar mi-a fost interesant sa citesc despre asocierile unor nume banale cu istorii din viata autorului…
    Imi place sa urmaresc jocul vostru de cuvinte… Continuati in acelasi ritm 🙂

  2. Imi cer scuze, mi-am reamintit :)))) Nu Vasile, ci Valerian Ciobanu e autorul cartii descrise mai sus!

  3. Ma bucur si imi este placut sa citesc ceea ce a scris Cristina Evtodii despre cartea mea Nume si Lume! Degraba voi fi in stare sa va bucur cu un volum nou Ave numele tau!
    Ave Cristina! Ave Caiser adica Cezar, Maria!
    Cu respect, autorul – Valerian Ciobanu

  4. După un festival la Domulgeni, Floreşti pe valea pitorească a Răutului am trecut pe la tipografia “Stiinţa” subordonată Academie de Ştiinţe a republicii Moldova. Am văzut că la moment cartea mea Ave numele tău este tirajată, adică tipărită. Mai rămânea un flec – coperta. Dar şi aceasta deja este gata. Oare când îmi voi vedea şi cartea? Pentru că deja o aşteaptă criticul literar Dumitru Crudu, o aşteaptă Vlad Caraman, care a scris prefaţa, o aşteaptă mai multă lume…
    E vară deja, dar sper să-mi găsesc cititorul şi pe aceste timpuri. Când vine timpul concediilor şi odihnei la mare, sau a muncii în câmp.
    La toamnă va fi altfel, dar până atunci mai este mult. Aşa că voi divulga câteva nume creionate: Anton Moraru, Ecaterina Balan dar mai ales Vladimirii, Vlazii noştri şi mulţi alţii care vor fi plăcut surprinşi, iar unii poate vor fi uluiţi, fiindcă ţi mai îngimp pe alocuri, le pun ace, nu le cânt ode…
    După 15 iunie, ziua când ne-a părăsit Eminescu şi ziua când s-au născut alţi oameni vrednici ca Veaceslav Untilă, ca…
    Dar de ce să vă spun tot ce ştiu. Veţi vedea şi Dumneavoastră, dacă veţi deschide cartea mea Ave numele tău!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *