Copilăria pornește de la un nume…

Featul săptămânii – Igor Guzun feat Sergiu Bezniţchi:

„Oamenii ar trebui să aibă grijă când aleg numele copiilor”, au citit, pe rând, într-o carte Igor Guzun (http://aiciscriu.eu) şi Sergiu Bezniţchi (https://beznitchi.com) și s-au întrebat: oare este cool să porți nume de erou din mitologia greacă? oare cum este să te cheme ca o lozincă de 1 mai? cum o fi oare, mai nou, să-ți auzi numele în reclamele pentru serviciile de telefonie mobilă?

Poate că este cool ca părinții să-ți pună numele Her-cool-e, dacă mama ta e Agatha și-i, bineînțeles, gata să te includă în majoritatea cărților sale cu Hercule Poirot.

Dar cum este când ești speranța tatei, am întrebat-o pe Speranța Stati? „Potrivit unui sondaj IMAS, 30% dintre cetățenii Republicii Moldova ar descrie vremurile pe care le trăim în Moldova prin cuvântul „Speranță”. Ce onoare!”, a exclamat Speranța.

Dacă te cheamă Adela și mai ești și Начальник Отдела, oare nu e mai econom să scrie pe ușă ”Начальник Adela”?

Pe Steluța am întrebat-o cum este să-ți auzi numele în reclamele care te îndeamnă: „Formează, Steluța, diez, OK”? „E OK”, a spus ea.

Cînd părinții pun nume copiilor, se gîndesc la faptul că ei vor și crește mari, cîndva? Mă refer la nănuța Crenguța, mătușa Brîndușa, țaca Lăcrămioara, doamna Alunica sau baba Garofița.

Oare cum o fi să te cheme Blanche și să fii altfel decât numele?

O fi Alice fiică de vînător?

A cui amantă va fi Amanda?

Colegei Cleopatra, dl Ion Ciocanu îi spunea în studenție CleoSparta, poate confirma nana Măriuța.

Domnica e cap de afiș acum, nica mai mult nu spunem…

Și doar pe tânăra Dazdraperma, care purta în nume lozinca de 1 mai „Da zdravstvuet pervoe maia!” nu am reușit s-o întrebăm nimic: era un personaj dintr-un roman de Soljenițîn.

„Uneori, oameni ciudați, părinții!”.

This entry was posted in Guzun și Beznițchi. Bookmark the permalink.

4 Responses to Copilăria pornește de la un nume…

  1. Polina says:

    omeni ciudati, parintii… si copiii nu atit de diferiti de ei… la noi copilul m-a intristat, a venit cu 3 zile mai tirziu decit l-am asteptat, dar s-a nascut de ziua ingerului sau, fara sa ne intrebe si fara k sa stim k ziua aleasa de el e mai potrivita k cea aleasa de noi. Exista o forta care le oranduieste pe toate!

  2. Vladilen says:

    Si eu credeam ca am un nume frumos si nemaintilnit,pina a aparut internetul si am aflat ca provine de la VLADimirIiiciLENin.))

  3. stas says:

    am si eu o joaca de cuvinte-daca iti va placea,si daca nu-ia uti.nu se refera la tine.FII OM DE TREABA-DA NU TREABA DE OM-care-i pentru om de treaba si care-i pentru treaba de om?

  4. stas says:

    apropo,Sergiu-privesc desteptarea si precis ca iti fac pbservatii mai marii ca te insiri cu mina dreapta pe partea LILULEI(ha-ha-ha-LILULEI DA BINE SCRIS)-iaca asa scrii si pofta vine scriind,mincarea-mincind,s.a.m.d-da e bine spus ca in fiecare gluma este o bucatica de gluma-restul e adevar.NOROC!(NU GASEAM SEMNUL E-CIC-LAMARII)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *