Cine-i discriminat și cine nu?

Legea a fost redenumită. Din legea antidiscriminare în “Legea cu privire la egalitatea de șanse”. LUPUL PĂRU-ȘI SCHIMBĂ, DAR NĂRAVUL BA.

Mai întâi, iat-o: “Legea cu privire la egalitatea de șanse”.

Azi, am să mă opresc la articolul 7, punctul 1. Iată-l:
Articolul 7. Interzicerea discriminării în cîmpul muncii
(1) Se interzice orice deosebire, excludere, restricţie sau preferinţă, pe bazacriteriilor stabilite de prezenta lege care au drept efect limitarea sausubminarea egalităţii de şanse sau tratament la angajarea sau eliberarea dincîmpul muncii, activitatea nemijlocită şi formarea profesională. Interzicerea discriminării pe bază de orientare sexuală va fi aplicată în domeniul angajării în cîmpul muncii şi ocupării.

Sper că mă citesc oameni maturi, cu puțin spirit analitic.

Acum 2 zile m-am întâlnit cu un vechi amic, cu care nu ne-am văzut de vreo 10 ani. M-a întrebat ce cred despre legea antidiscriminare. I-am spus. Și el îmi povestește un caz. FIȚI ATENȚI!
…”Un prieten bun de-al meu de mai mult timp e în Canada. Bine pregătit, școlit, educat, om de treabă, mai pe scurt. Într-o zi, amers să se angajeze într-o structură bugetară. La interviu a fost întrebat de una, de alta, teste, gînduri, aptitudini. În ordine. La sfârșitul interviului, el a fost întrebat de către membrii comisiei: ”Ce părere ai despre homosexuali?”, la care prietenul meu a răspuns: ”Sunt creștin ortodox, cred că oamenii ăștea sunt bolnavi și trebuie ajutați.” Acest răspuns i-a făcut pe intervievatori să-i pună o ștampilă groasă pe setul de documente personale de interzicere a angajării VREODATĂ în sistemul bugetar canadian.”

Am motive serioase să cred veridicitatea istoriei amicului meu.

ÎNTREBARE: Cine-i discriminat și cine nu?

PS. Dacă această lege va fi adoptată în formula în care include sintagma discordiei, oricine care va răspunde ca moldoveanul din Canada va risca să nu mai poată fi angajat în nici o structură bugetară! Unicul plus este că, în atare condiții, va înflori antreprenoriatul! 🙂

This entry was posted in Comune deocamdată. Bookmark the permalink.

5 Responses to Cine-i discriminat și cine nu?

  1. Liuba says:

    yaka de asta ma tem si eu…. oamenii nu cunosc lucrurile, liber pot da in aceasta capcana.Mai certați-vă în loc să informați și totul va fi bine

  2. well, daca angajatul are deja antajaţi homosexuali de valoare, de ce ar face mişcarea prostească să angajeze pe cineva nou ne-tolerant? Nu-mi pare atât discriminare cât decizie antreprenorială calculată.

  3. please correct in primul rand: angajatorul (nu angajatul) – merci

  4. Nicu says:

    Oameni buni, legea care urmeaza a fi aprobta si care in Canada este demult deja apropada, prevede si interzicerea discriminarii pe baza de religie. Astfel prietenul din canada este liber sa dea in judecata angajatorul ca ia refuzat locul de munca din cauza orientarii religioase. Atat timp cat ideea lui de “Oameni bolnavi” nui afecteaza pe cei din jur (homosexuali) el este liber sa-si indeplineasca activitatile zilnice.
    Doi, oare, cat timp ne vom lasa influentati de biserica si dushi de nas in directia care le place lor? scopul principal al bisericii este alinrea sufletului shi orientarea lui, ci nu a intregului sitem politic shi economic dintro tara…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *