Cărțile citite în 2012 (4)

Iată și ultima parte a filmului despre lecturile mele. Aduc aminte, mi-am propus 24 de cărți în 2012, am ajuns spre final doar cu 20 citite și una pornită – ”Opțiunea Ezechiel”. Am s-o termin de citit la anul. Chiar dacă nu mi-am atins obiectivul pe care mi l-am propus, mă bucur că mi-am propus un obiectiv, în primul rînd, și că am tins spre el, în al doilea rînd. Deci:

16. ”Personalitate Plus. Succes profesional”, Florence Littauer / Rose Sweet.

Nu sunt la prima carte a lui Florence. Este un autor foarte bine cunoscut în toată lumea, care vorbește despre temperamentele oamenilor. Celebrii sangvinici – care se bucură de orice sărbătoare, inclusiv de sfîrșitul lumii :), colerici – care declară că ei au organizat sfîrșitul lumii, melancolici – care cunosc fiecare detaliu al programului după care se va desfășura sfîrșitul lumii, flegmatici, care, în ajun de sfîrșitul lumii cer o pace ca să-ți dea două înapoi. Toate aceste temperamente sunt transpuse în această carte în mediul profesional, acolo unde tu lucrezi, activezi, interacționezi cu oamenii, colegi, parteneri de-ai tăi. Toate edițiile doamnei Littauer merită luate în mîini și studiate. Și asta chiar dacă ești șomer și nu ai de lucru. Caută-ți! 🙂

17. ”Singuri în fața libertății”, Savatie Baștovoi.

Pentru 2013 așteaptă cîteva lucrări de-ale lui Savatie. Stau pe raftul așteptărilor. Această carte adună la un loc mai multe conferinţe pe tema ascultării şi a libertăţii în Ortodoxie. ”Prin nimic altceva nu putem ilustra mai bine dragostea decît prin încrederea pe care o acordăm celui pe care îl iubim. Şi această încredere i-o arătăm atunci cînd îi oferim deplina libertate. Acest principiu, această condiţie a raportării noastre la Dumnezeu ne trezeşte tuturor o mare admiraţie faţă de Acest Ziditor atotputernic, atotbun, atotştiutor, Care ne oferă, iată, din belşugul şi prisosul înţelepciunii şi al iubirii Sale dumnezeieşti, libertatea, atît de plăcută şi de apropiată nouă.”

18. ”Dragostea. Tîlcuire la Rugăciunea Sfîntului Efrem Sirul”, Arhimandrit Serafim Alexiev.

Este o carte care se bazează pe adevărurile Bibliei. Înainte de a citi această carte, știam că cel mai clar și cuprinzător pasaj din Biblie despre Dragoste, este la I Corinteni 13, 4-8 și anume unde Apostolul Pavel descrie simplu și luminos adevărata dragoste, enumerînd pe scurt însușirile ei: Dragostea este îndelung răbdătoare, este plină de bunătate; dragostea nu pizmuieşte; dragostea nu se laudă, nu se umflă de mândrie, nu se poartă necuviincios, nu caută folosul său, nu se mânie, nu se gândeşte la rău, nu se bucură de nelegiuire, ci se bucură de adevăr, acoperă totul, crede totul, nădăjduieşte totul, suferă totul. Dragostea nu va pieri niciodată. Și sunt examinate pe scurt toate aceste însușiri ale dragostei, bineînțeles, cu foarte multe exemple din viață. Poate ar merita să citești despre dragostea adevărată acum, de Crăciun?

19. ”Просто, но не очевидно”, Джим Дорнан.

Carte asta Jim a terminat-o de scris în septembrie 2012. Marii lideri din organizația lui, Network 21, au foat foarte promți în a o traduce în rusă. Acum ea se traduce și în multe alte limbi ale planetei. Jim, inginer de aviație și soția sa Nancy, logoped, au pornit mai bine de 40 de ani în urmă într-o călătorie prin propria viață și în această carte Jim povestește despre lucrurile pe care le-a învățat înainte de a deveni unul dintre cei mai cunoscuți Întreprinzători Privați Amway. Cartea este un adevărat manual de economie, de afaceri, oricare ar fi domeniul de activitate al celui care o citește. Aici Jim împărtășește ideile, principiile și valorile :), care l-au ajutat să construiască o afacere gigantică la nivel mondial. E o carte foarte bună pentru un sfîrșit frumos de an.

20. ”Dezintoxicați-vă singuri”, Jane Scrivner.

O așa carte înainte de Festinul Îmbuibărilor de Revelion este mai mult decît utilă, este necesară! Ce face o dezintoxicare? Este o curățenia a organismului ca o măsură preventivă care ajută corpul să scape de excesul de reziduuri și toxine acumulate de-a lungul anilor. Cît mai sunt tînăr, eu am simțit că am nevoie de cartea asta.

Lectură plăcută în 2013! 🙂

This entry was posted in De citit. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *