”Opțiunea Ezechiel” – primul roman al anului 2013!

În unul din ultimele articole ale anului 2012, scriam că am o restanță. Este vorba de o carte pe care am început-o în primăvara lui 2012 și apoi, nu știu din ce motive, am lăsat-o. Și mi-am propus ca anul 2013 să-l încep cu lectura acestei cărți! Este o carte care m-a ținut cu sufletul la gură! E FANTASTICĂ! Și la propriu, și, un pic, la figurat. Am mîncat-o în 3 zile! Dumnezeu m-a ținut lipit de această carte!

Am citit-o în rusă, exact în coperta pe care o vedeți. Slavă Domnului, cunosc rusa bine. Și, în plus, așa mi-a fost dăruită. Îi mulțumesc mult bunului meu prieten Vasile Filat și ”mesagerului”, la fel, un om extraordinar, Radu Blendarencu.

În cartea sa ”Вариант Иезекииля”, Rosenberg descrie împlinirea prorociilor făcute de vechii proroci evrei despre zilele noastre. Israel, SUA, Rusia, Irak și lumea întreagă sunt profund intrate în jocul politic al intrigilor puterii, iar în spatele lor dirijează puterile binelui și răului. Cine, de fapt, joacă această dramă? Cum se vor derula cele mai importante evenimente istorice? Răspunsul la aceste întrebări l-au dat prorocii biblici. Da, acest roman este unul SF, dar un soi de SF bazat pe adevărurile și prorociile din Vechiul Testament. Mai mult decît atît, romanul se bazează pe adevărurile realității politice internaționale din zilele noastre. Această carte este rodul imaginației autorului despre cum ar putea să se întîmple lucrurile în lume în viitorul nu chiar îndepărtat.

Rosenberg nu este un proroc, este un bun cunoscător al politicului și este inspirat la capitolul prorocii ale ultimelor zile. Este un specialist în politica Orientului Apropiat și știe cum să țină cu sufletul la gură cititorul (ca pe mine 🙂 ) prin intrigile și relațiile politice pe care le descrie în carte. Evident, e și o poveste, cam ascunsă, de dragoste în acest roman.

Recomand cu căldură! Lectură plăcută! 🙂

This entry was posted in De citit. Bookmark the permalink.

1 Response to ”Opțiunea Ezechiel” – primul roman al anului 2013!

  1. Vasile Filat says:

    Dragă Sergiu, mă bucur că ți-a plăcut romanul lui Rosenberg. În curând va ieși și un curs de studierea a cărții prorocului Ezechiel după metoda inductivă (pentru început în engleză și apoi în română). Când fac rost de el mă voi gândi neapărat și la o copie pentru tine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *