Cărțile lui ianuarie 2013

Noroc, dragii mei cititori și accidental poposiți la mine pe blog. Ce mai faceți? Ce mai faci? 🙂

Acest ianuarie a pornit ca niciodată în ceea ce ține de lectură. Nici măcar nu mi-am planificat să fie astfel, dar iată că e. Mi-am propus ca și anul trecut, să citesc 25 de cărți, de lucrări, pe parcursul întregului 2013. Asta ar fi cam 2 cărți pe lună. Ei, iată că iarna asta m-a făcut să citesc mai mult. Așadar, iată care sunt titlurile lunii ianuarie, cărți citite de către mine pînă acum:

1. ”Вариант Иезекииля”, autor Joel Rosenberg. Despre ea am scris aici.

2. ”Așa… și?!”, autor Mark Magnacca.

Mark Magnacca este președintele Insight Development Group, companie de frunte în domeniul cursurilor de instruire și consultanță în vânzări care ajută vânzătorii de vârf, dar și echipele de vânzări să fie mai eficiente.
Prin cărțile sale, Magnacca a ajutat mii de consultanți financiari să-și creeze o marcă personală și să-și formuleze eficient propunerile de afaceri. Cărțile sale au fost prezentate elogios în New York Times, The Wall Street Journal, USA Today, pe posturile de televiziune CNN, Fox, ABC News și MTV.
În fiecare an, Magnacca ține prelegeri în fața a mii de oameni, ca lider de seminar și ca prezentator de marcă al altor instructori.
Detalii despre carte găsiți aici.

2. ”Ce vrea clientul ca tu să știi”, autor Ram Charan.

Autorul vorbește în carte nu despre simple vânzări, ci despre cele creatoare de valoare, și asta, în orice domeniu ai activa. Toți vindem. Și profesorii, și medicii, și protestatarii, și oamenii de afaceri. Dar cum să creezi valoare când vinzi? Vânzarea creatoare de valoare te scapă de iadul vânzării la prețuri joase, de simplă marfă. Construită pe relații de tipul “win-win”, care se aprofundează de-a lungul timpului, vânzarea creatoare de valoare te diferențiaza de concurenți, netezind calea spre obținerea unor prețuri superioare, o marjă de profit mai bună, o creștere mai mare a veniturilor.
Această carte te poate ajuta să ajungi acolo unde trebuie sa fii. Ea îți furnizează instrumentele, ideile și metodologia de care ai nevoie pentru instruirea și sprijinirea celor din echipa de vânzări, precum și pentru aplicarea schimbarilor cuprinzătoare ce vor fi necesare.

4. ”Iepurii nu mor”, autor Savatie Baștovoi.

Din start trebuie să spun – ciudată carte. Mi se făcea adesea, în anumite pasaje, asociere cu ”Toamna Patriarhului”. Și nu pentru pasaje incredibil de lungi, ci datorită ideilor și gîndurilor împletite și înnodate. Dacă nu aș fi unul dintre acei copii sovietici crescuți mari, pentru care a și fost scrisă cartea, probabil că renunțam după primele duzini de pagini. Dar, știi ceva? Parcă am citit un soi de ”amintiri (proprii) din copilărie”. Pentru că eu, ca și Sașa Vakulovski, n-am putut dormi în noaptea dinaintea primirii în pionieri. Am dormit prost și l-am visat pe Radu Nistor, vecinul și prietenul meu, cu un an mai mare, la gîtul căruia fîlfîia, deja, cravata lui Lenin, parte din drapelul Patriei. 🙂 Și multe alte momente m-au ținut de această carte: baloanele (în speță resturile de baloane din care se mai făceau niște balonașe), subotnicul, păduchii, în april, în april, Marat Cazei și Oleg Coșevoi, pionervojata, ”Sonia”… Recomandată lectură, mai ales celor trecuți de 35 și neajunși la 50.

5. ”Networking de la A la Z”, autor Thom Singer.

Este o carte pe care o citești dintr-o răsuflare! Anume așa am făcut eu. Este proaspăt-proaspăt tradusă în română. Și este pentru cei cărora le place să construiască relații. De durată. Aseară am închis ultima filă. Puternică. Și plină de aplicații practice.

Lecturi plăcute tuturor. Ne reauzim, revedem, recitim în februarie! 🙂

This entry was posted in De citit. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *