România, ești extraordinară! Episodul 4. Alba Iulia.

https://www.mominleggings.com/2uhcb3vd Coborînd pe Transalpină, trecînd prin foarte ordonatul Sebeș, am ajuns la Alba Iulia. Atunci cînd spui Alba Iulia, te gîndești la Unire, cînd spui Unire, te gîndești la Alba Iulia.

https://worthcompare.com/tcwo9nn

Foarte scurt istoric: Înainte de cucerirea romană în apropierea actualului oraș exista localitatea dacică Apoulon, important centru fortificat menționat pe hărțile vremii. După cucerirea Daciei de către Traian, orașul s-a numit Apulum, iar fortificația dacică preexistentă a fost extinsă prin efortul soldaților Legiunii a XIII-a Gemina staționate aici. Ruinele zidului roman și ale porții sunt foarte bine conservate și pot fi vizitate în „Traseul celor trei fortificații” din cartierul Cetate. După retragerea administrației romane sub Aurelian, în anul 271, viața urbană s-a stins treptat. În evul mediu orașul apare din nou atestat în anul 1199, de această dată sub numele de Alba Iulia, centru al administrației Regatul Ungariei din Transilvania, colonizat cu sași și devenit reședință a Episcopiei Catolice a Transilvaniei.

http://countocram.com/2024/03/07/sjyn3z4qe 3

https://www.jamesramsden.com/2024/03/07/5687ffih

https://ncmm.org/9iy458z6t Numele orașului a fost asociat ulterior cu dezideratul de unitate a românilor, desăvârșită la 1 decembrie 1918, prin decizia Marii Adunări Naționale de la Alba Iulia.

http://countocram.com/2024/03/07/717jxgi

https://www.jamesramsden.com/2024/03/07/b9it3ck Am stat puțin timp în oraș, cam vreo 2 ore, dar, am reușit să ne plimbăm, să simțim aerul deosebit al acestui oraș, mai ales că planau niște nori rupți din povești. Acest lucru dădea culoare scurtei noastre introspecții.

Tramadol Order Cheap

Am fost rugat să mă distribui într-un scurt film, care avea ca subiect coruperea, în sens bun, a unei doamne de către un domn. Condiția era ca banii să vină din exterior, adică de la mine. Iată 2 scene din film:

1
2

https://www.mominleggings.com/weqxbma9e

Mi-a plăcut să mă hodinesc pe-o bancă cu oamenii din împrejurimile orașului…

https://tankinz.com/vx1772kyu54 4

https://musiciselementary.com/2024/03/07/weggrmyzi

Sau să-i arăt poze cu Lăpușna și Nimereuca unui domn elegant ce se plimba prin Cetate…

https://www.goedkoopvliegen.nl/uncategorized/1yc3c6ahf9 5

https://ncmm.org/1ichvbpw

https://www.worldhumorawards.org/uncategorized/rmu85q02a Și chiar să stau pur și simplu de vorbă, liniștit, discutînd subiecte gen ”Relația Ponta-Băsescu” sau ”Ce-nseamnă Crîmnaș” sau ”De ce orașele Alba Iulia și Chișinău sînt înfrățite, dar în Alba Iulia nu circulă microbuze multe ca la Chișinău”… Și alte teme…

Tramadol Online 6

https://worthcompare.com/vj0zw5a22h5 În final, Alba Iulia a fost o gură de aer înainte de a vizita unul dintre cele mai negre puncte în istoria României – Aiudul. Despre asta, în episodul următor.

https://www.mominleggings.com/80j0b83mz

https://giannifava.org/2yfkvnff2 IMG_9126

http://countocram.com/2024/03/07/wqsqha2c00
This entry was posted in Călătorii. Bookmark the permalink.