De la Festivalul Legumelor la cel al Fructelor! (idee fantezistă)

La Porumbeni, la inițiativa primarului Sveclana Roșioru, a fost organizat Festivalul Internațional al Legumelor. A pornit totul de la o vorbă a unui sătean: ”Mă, rar organizați voi ceva la noi în sat… Și în general, salate, of, scuze, la sate puține se organizează…”.
Imediat Sveclana l-a sunat pe Porumbin (îl cunoașteți, prezentatorul Ardei Porumbin) și împreună au organizat evenimentul.
Urcat în scenă, Ardei a strigat: ”Să înceapă Festivalul!” Și… a început a curge muzica gîrlă. Rînd pe rind în scenă au ieșit celebra formație italiană Ridiche e Poveri, după care s-au auzit (mor)cover-uri de-ale lui Usturoy Orbison, Pătlăgică Petrescu, Bob Marley. Ele au fost cîntate de Gicu Ghimbir, Costică Vărzari și Hrean Raiburg. Pînă și Pepe ne-a cîntat cîteva melodii.
Festivalul l-a încheiat Red Hot Chilli Peppers cu ”Spanac knock knocking on heaven`s door”.
Următorul festival va fi unul dedicat fructelor, se va petrece la Mărăndeni și se va chema ”Tutti Frutti”. Pentru desfășurarea liniștită a festivalului se vor ruga hindușii Viṣṇu, iar voia bună va fi asigurată de Florin Piersic.
Vor cînta Leonid Agutin, Neneh Cherry, Bananarama, Mango Jerry, Smokey(n) și Vița de Vie.
Criticii literari vor pune în discuție opera eminesciană ”O, lămîi…”, iar cinefilii vor putea urmări pe un ecran imens în aer liber filmul ”Prun, Forrest, prun” despre viața lui Forrest Gump.

veggies2

This entry was posted in Comune deocamdată. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *