„Să trăiţi, să înfloriţi c-AMERICA perii!”

Featul săptămânii (4). Igor Guzun feat Sergiu Bezniţchi: „Să trăiţi, să înfloriţi c-AMERICA perii!”

Până decid și ne spun copiii și adolescenții de azi cine va salva lumea lor – Batman, Spiderman sau Superman, le zicem noi cine poate salva lumea noastră. Frumosul va salva lumea. Făt-Frumosul va salva lumea! Low Fat frumos va halva lumea!

Ştiți ce erou din adolescența noastră era cel mai priceput, dacă o fi adevărat că „tot pățitu-i priceput”? Stan Pățitul. Și mai era unul care pățea tot timpul ceva – Stan din celebrul cuplu comic Stan și Bran. Acum căutăm cu ochii alte stan-darde 90-60-90 și Branul este azi mai mult o destinație turistică: Castelul Bran, mai ales iarna.

Din buni urători, cum eram pe vremuri, încercăm să devenim astăzi buni oratori. Și ce țară extraordinară descoperim în urarea de pe vremuri: „Să trăiţi, să înfloriţi c-AMERICA perii la mijlocul primăverii”!

Erau timpuri în care obțineam posturile, acum le scriem, le citim sau le comentăm, ca pe acesta. Bine că posturile care le ținem au fost, sunt și vor mai fi valabile încă mult timp. Și din bielă-manivelă ne-au rămas doar manelele. Bune de proiectat pe un LED. Acum primești și dăruiești led-uri, după ce înainte primeau și dăruiai, la rândul tău, p-leduri.

În p-ledurile de pe vremuri citeam „Un căpitan la 15 ani”. Acum adolescenţii de 15 ani cer un Cappy mai des decât „Un capi-tan la 15 ani”.

Altădată cel mai discutat subiect ERA-LA-Ş-coală „Eralaş”-ul: „Ai văzut la Eralaş!” Astăzi cel mai vizualizat serial o fi Facebookul. Iar multor oameni din spatele postărilor li s-ar potrivi întrebarea: ”Era laș? Dacă nu, atunci de ce nu semnează cu numele lui adevărat?”. „Ai văzut ieri pe Facebook?” Oare cum s-o fi traducând Facebookul? „Cartea Feţelor”? Poate „Cartea Feţilor”-Frumoşi? „Cartea Fetelor”-Frumoase?

Şi din sce-neta de altă dată a rămas doar net-ul, unde mai căutăm cu privirea şolduri de atlete şi solduri şi outleturi cu solduri.

This entry was posted in Guzun și Beznițchi. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *