Cărțile anului 2011 trecute prin Beznițchi

O scurtă retrospectivă. Madrizen ar zîmbi sub mustață. Cu bine, firește.

Iată cele 20 de cărți pe care le-am citit în 2011.

1. ”Totul depinde de tine”, autor Thomas B. Smith, ianuarie 2011. Nu este un secret că titlul e valabil mereu. Un bun început de an.

2. ”Toamna patriarhului”, autor Gabriel Garcia Marquez, ianuarie 2011. Recitită după mult timp. Interminabilele propoziții dau senzația că patriarhul nu mai pleacă. Și corbii negri plutesc de-asupra palatului…

3. ”Banii și posesiunile”, ianuarie 2011. Banii din perspectiva biblică. Un lucru îți pot spune, banii niciodată n-au fost ”ochiul dracului”. E o vorbă inventată de oameni, pentru că banul în sine nu e nici bun și nici rău, nici hapsîn și nici darnic. Oamenii în spatele banilor sunt așa.

4. ”Diavolul este politic corect”, autor Savatie Baștovoi, martie 2011. Este exact tabloul a ceea ce se întîmplă la noi. Un fel de repetiție la apocalipsă.

5. ”A iubi înseamnă a ierta”, autor Savatie Baștovoi, martie 2011. Șirul de discursuri despre dragoastea adevărată a lui Dumnezeu a generat un șir de împrumuturi ale acestei cărți și altor oameni, dornici de dragostea Lui.

6. ”Termină cu văicăreala, fă ceva cu viața ta”, autor, Larry Winget, aprilie 2011. Un pitbull al comunicării. Lui nu-i pasă de ce crezi tu despre el. Lui îi pasă de familia lui și de lucrurile tari ce urmează să se întîmple. Unul dintre care nu suportă miorlăiții.

7. ”Despre omul frumos”, autor Dan Puric, aprilie 2011. Îi mulțumesc lui Alecu pentru carte. Despre un pasaj din această carte am scris pe blog, înainte de Paști. Frumos. Omu-i frumos. Ulterior am mai luat o carte de-a lui Dan. Urmează citită în 2012.

8. ”Toți comunică, puțini stabilim relații”, autor John Maxwell, iunie 2011. Deosebit acest om. Una dintre cărțile extraordinare, care merită citite într-o viață, mai ales celor care se autoîntitulează specialiști în comunicare.

9. ”Gîndesc, deci cîștig”, autor Joey Reiman, iunie 2011. Ford spunea ca ” a gîndi” este una dintre cele mai complicate activități. iată de ce puțini oameni o practică. În concluzie, iată de ce foarte puțini oameni cîștigă.

10. ”Întrebarea supremă”, autor Fred Reichheld, august 2011. Ce ție nu-ți place, altuia nu-i face. Iar dacă-ți place, recomandă și altuia. Căldura recomandării unui client mulțumit, iată cheia succesului pe termen lung.

11. ”Положительный заряд”, autor Beverly Salee, august 2011. Pianista din SUA, care a devenit milionară și și-a schimbat viața radical vine cu lux de amănunte în privința a ceea ce ai de făcut dacă vrei și tu o viață de 5 stele.

12. ”Cum să biruiți mîndria”, august 2011. O recomand tuturor. Iar dacă se găsește vreo unul care spune că n-are nevoie de ea, îi recomand să citească titlul cărții încă o dată.

13. ”Nebunul”, autor Savatie Baștovoi, septembrie 2011. Odată, un călugăr a fost văzut cum arunca cu pietre în lăcașurile sfinte și pupa pereții caselor de toleranță. Cînd a fost întrebat de ce, el, nebunul, face asta, el, nebunul a spus că omul intră în biserică și duhurile rele nu pot intra, ele se lipesc de pereții bisericii, iar atunci cînd intră în casa de toleranță, îngerii nu pot intra a colo și așteapă la perete. Iată nebunul pentru Hristos.

14. ”Dragostea”, o serie de extrase biblice despre dragoste. Cartea încă nu am terminat-o.

15. ”Duhovnicul închisorilor”, autor arhimandrit Spiridon, octombrie 2011. Carte scrisă cam acum 100 de ani. M-a copleșit dragostea de viață, natură și Hristos a copilului Spiridon. Ai să te îndrăgostești de viața ta, după ce citești această carte.

16. ”Fii tu eroul”, autor Noah Blumenthal, noiembrie 2011. De cîte ori ai intrat în povestea altcuiva, atunci cînd ai comunicat cu acea persoană? O carte care m-a făcut să înțeleg că, înainte de a condamna acțiunile cuiva, să încerc să intru în pielea acelei persoane.

17. ”Стремись услышать НЕТ”, noiembrie 2011. Cu cît mai multe ”nu”-uri vei strînge, cu atît mai multe ”da”-uri vei avea în viață. Ți se pare ciudat acest scop: să auzi multe ”nu”-uri?

18. ”Pur și simplu întreabă”, autor Bill McGrane III, noiembrie 2011. M-a ajutat să învăț să pun întrebări (proces în care încă sunt) și să ascult mai mult.

19. ”Ortodoxia pentru postmoderniști”, autor Savatie Baștovoi, decembrie 2011. Demult vroiam să văd în scris multe dintre lucrurile care mă frămîntau. de exemplu, nu găsesc nimic, ABSOLUT NIMIC în patratul ăla negru al lui Malevici. Multe mii de oameni îl consideră pe Malevici geniu, iar pătratul lui – o adevărată operă de artă. Oare?

20. ”Viața nu așteaptă. Trezește-te”, autor Lynn Grabhorn, decembrie 2011. O carte care vorbește despre Legea Atracție și cîmpurile vibraționale pe care noi le construim prin sentimentele noastre. La ce te gîndești acum?

This entry was posted in De citit. Bookmark the permalink.

4 Responses to Cărțile anului 2011 trecute prin Beznițchi

  1. oxana says:

    te invidiez pentru perseverenta

  2. Pingback: RETROSPECTIVĂ cu miros de carte 2011 | Cristina Evtodii

  3. Mulțumim Sergiu pentru carțile recomandate. Ce cărți planifici să citești în acest an?

  4. Frati-tu says:

    Muntui sa citesc, si ti-o dau. Neagu Djuvara “O scurta istorie a romanilor, povestita celor tineri” Ii buna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *